Als u terugkoppeling over hoe we onze nieuwe website beter te doen neem dan contact met ons op en wij zouden graag van u te horen.
 

Tijdens het eerste jaar van mijn HBO opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut kreeg ik een olijfboompje. Tijdens de opleiding groeide deze met me mee om uiteindelijk in mijn afstudeerjaar vruchten te geven. Toen ik in het voorjaar van 2014 ziek werd leek mijn olijfboompje ook af te sterven. Met behulp van bach bloesems die ik ook zelf gebruikte om de veranderende situatie te accepteren heeft mijn olijfboompje het overleefd. In de zomer van 2015 is zij heel veel gaan groeien en ontstonden er nieuwe olijven. Zelf sta ik nu ook sterker en beter geworteld in het leven. Hoewel mijn zicht heel erg beperkt is, zie ik meer dan ooit. En mijn olijfboompje groeit maar door, ik hoop dat ik haar daarin mag volgen.

olea_schilderij
Olea is de Latijnse naam voor de olijfboom. Binnen de mythologie heeft de olijfboom ook een belangrijke rol. Zij werd vereerd om haar vruchtbaarheid (Dania en Augeria). Ook zou de eerste krans van Hercules komen van een olijfboom in Olympia.

Aan de olie van de olijf werd een helende kracht toegeschreven. De helden en goden in Odysse werden ingesmeerd met olijfolie om eeuwige schoonheid te behouden. Binnen de symboliek staat de olijf o.a. voor vrede, verzoening, zuivering, kracht, overwinning en beloning.

Al deze verhalen samen zorgden er bij voor dat duidelijk werd dat mijn praktijk Olea moest heten. Binnen mijn praktijk wil ik mensen en dieren helpen hun eigen kracht weer te vinden. Ze te begeleiden op hun levenspad en de steun te bieden die ze nodig hebben.

 
 
  Site Map