Als u terugkoppeling over hoe we onze nieuwe website beter te doen neem dan contact met ons op en wij zouden graag van u te horen.
 

Fytotherapie of kruidengeneeskunde bestaat al net zolang als dat er mensen zijn. Veel reguliere medicatie heeft ook een oorsprong bij een kruid en de werkzame inhoudsstoffen daarvan.

Bij fytotherapie gebruiken we niet alleen een ge´soleerd inhoudsstofje maar wordt de gehele plant ingezet. 

Binnen het kruidenrijk zijn er diverse inhoudsstoffen die ieder een specifieke werking hebben. Daarnaast kijk ik ook naar de typologie van plant/kruid en mens.
kruidengeneeskunde
Een voorbeeld hiervan:

Iemand die erg gespannen is en tot rust moet komen. Twee kruiden die hier een goede werking op hebben zijn lavendel en citroenmelisse. Op basis van de inhoudsstoffen zijn beide geschikt. Door te kijken naar de typologie kun je een keuze maken. Als je de lavendel goed bekijkt zie je dat deze een super gestructureerde groei en bloei wijze heeft. Terwijl de citroenmelisse ongecontroleerd alle kanten opgaat. Kijk nu naar de gespannen mens. Hangt die teveel aan structuur of is juist alle structuur zoek. En wat is zijn eigen kracht? Is deze overbelast en wil je die afzwakken door de tegenkracht in te zetten. Of is de eigen kracht totaal verloren gegaan en ga je die aansterken met het kruid dat ook deze eigenschappen heeft. Op deze manier krijg je een persoonlijk en op maat gemaakt advies voor de juiste kruidencombinatie. 

 
 
  Site Map